Nytt i shoppen

ERICA HUUVA | Print Mii Gávdnot 


När jag gjorde formen till kollektionen Mii gávdnot / Vi finns längtade jag efter enkelhet. Och självklarhet. Jag gick långsamt, andandes långsamt och alla tankar som kom till mig hann jag tänka klart. Jag fick en stunds andrum och när sinnet fick ro kom formen till mig. Kanske hade jag glömt bort den i vardagslivet med verkstaden, bilbesiktning och annat göra som pockade på? Formen finns ju där i mitt arv. I vår tradition.

Till Mii gávdnot har jag valt att återta mässing för riskun – ett material som nuförtiden har hamnat lite i skymundan av silvret. I vår kultur har man länge använt sig av mässing så det är något som känns naturligt att jobba vidare med för mig. Jag gillar den varma återhållsamma lystern materialet får när man bearbetar ytan. Samtidigt som det traditionella har jag också testat på lite nya saker och gjort prints. Senaste veckorna har varit en resa i papperskvalitéer, färger, provtryck och form på lister. Det har varit viktigt att klämma och känna. Att se hantverket även i det som inte direkt kommer ur mina händer.

Printen i bilden ovan kommer i dagarna ut på shoppen som en begräsad upplaga på 270 exemplar. Pappret jag valde har en levande struktur och jag fastnade för det direkt när jag kände på det. Listen är tillverkad här i Sápmi av afrikansk mahogny från Elfenbenskusten. Trät är såklart FSC-märkt vilket betyder att det kommer från ett ansvartsfullt skogsbruk som tar hänsyn till människor och miljö.

Jag hoppas ni kommer få lika mycket glädje av printen som jag.
/Erica


_
Läs mer om FSC-märkning här: se.fsc.org/om-fsc.177.htm

Erica Huuva Simma
E-handelslösning från Form1