Sommarens fotouppdrag

Under början av denna sommar samlade jag ihop en hög med silversmycken som jag under sommaren skulle låta fotograferas i Liehittäjä. Jag hade bokat upp två dagar med  modeller och  fotograf.

Jag funderande på vad jag ville förmedla och visa med bilderna som skulle plåtas. Det tog inte så lång stund innan jag satt i tankar om vad som varje sommar förde mig just hit till min hemby Liehittäjä.

Det var tankar om barndomens barfota springande ben, och det var en massa minnen av en fantastiskt vacker människa. Min farmor Elvi  Orvokki Huuva var en helt underbar människa på alla sätt och vis. Hon var och är fortfarande en stor inspirationskälla i mitt konstnärliga skapande och i livet i övrigt.

Farmor hon fanns alltid där och hade alltid tid för mig . Hon lärde mig att se på livet lite ljusare och lite lättare när jag tyckte allt var nattsvart. Farmor var min bästa vän och saknaden av henne är ibland väldigt  stor. Farmor gav så mycket kärlek, jag kan fortfarande höra hennes skratt och se henne le. Minnena av henne gör mig glad och stark.

I bilderna ville jag spegla henne och dom platser som gör mig påmind om våran tid tillsammans. 

 

Silver_samiskt

 

Du finns i den utslagna lilla blomma                       

Vinden bjuder upp dig till dans över grönskande äng.

Vid spegelblank sjöstrand är det dig jag ser

I fågelsång hör jag din röst

Midnattsolen är ljuset i livet

Elden ger mig kraft och i glöden ser jag dina skapande vackra händer

 

Silver_ringSilversmycken

 

Stor tack till Fotograf Lisa Kejonen för att du lyckat fånga just dom bilder som får mig att minnas dom finaste minnena ännu starkare.

Stor tack till modell Emelie Huuva sundvall för fantastiskt vackra bilder, för tålamod fast 1000 myggor också ville vara med på bild.

Ni var helt grymma !

 

Silversmycken

Farmor kaffet smakar aldrig så gott som när du är hos mig. Love you /Erica

 

 

Erica
E-handelslösning från Form1